Plovila

Za  profesionalci-nautičari i   ljubitelju morskih putovanja nudimo kupiti vlastiti brod ili unajmiti  brod  u  tjednom čarteru  i uživati u Jadranskom moru ,  istražiti otoci i poluotoci  dalmatinskog arhipelaga .

Provod na jahti može biti različiti .Jedni ljudi žele se odmaknuti od svih znakova civilizacije , dok drugi koriste putovanje za zabavu i razonodu u lukama i pristaništima . Neki žele tišinu udaljene uvale , sporo klizanje  preko valova , ribolov, ronjenje , dok drugi više vole brzi ritam , čestu  promjenu mjesta ,gradova  i  isplivati što više nautičkih milja .

Vječni sumnje – jedrilicu ili motorni brod ? Ako želite brz i dinamičan odmor , plovidba na velike udaljenosti ,najbolji izbor je motorni brod . Na  jedrilicu  uživat ćete u sporom klizanju valovima .

Ako odlučite kupiti vlastitu jahtu , možda ste zainteresirani za uslugu čarter-menedžmenta ponuđenu od strane hrvatskih čarter tvrtka i popularna u  Europe .Čarter-menedžment omogućuje ne samo sadržaj vašeg plovila u savršenom stanju i kontrole troškova , ali također dobiti dodatne prihode stavljajući ga u najam u tjednom čarteru . Omjer prihoda i troškova  se dogovara ,a čarter tvrtke nude različite modele suradnje s vlasnicima plovila .Pitajte detaljnu informaciju .

Informacija o iznajmljivanju-čarteru  plovila .

Cijena.

Cijene najma razlikuju se ovisno o tipu i veličini plovila, te dodatno ponuđenim uslugama. Ako vaši sredstava za ljetovanje su ograničena, imajte na umu da su motorne jahte troše  puno goriva , te srpnj i kolovoz neće biti najbolji izbor, bolje je  odabrati proljeće ili jesen . Proljeće i jesen  je idealno vrijeme za pomorce koji želu izbjeći gužvu  u lukama i na plažama .

Ako želite sudjelovati u izobilju zabavnih , sportskih i kulturnih programa koji se nude diljem naše obale , ljeto će biti najbolji izbor za vas . Ako na putovanju  želite uživati sunčajući se na palubi i  u kupanju u moru , ako je najvažnija stvar za vas je sjajan ten ,na koji su vaši prijatelji i susjedi će shvatiti da ste proveli ljeto na Jadranskoj obali ,srce sezone će biti najbolji izbor za vas .

Cijene najma se odnose na tjedni najam po plovilu, a plaćanje se vrši unaprijed. Cijena ne uključuje  turističke poreze i lučke pristojbe i gorivo .

Nautičar,  koje sam upravlja plovilom  mora predati na uvid davatelju plovila unaprijed valjanu dozvolu za plovidbu i ostale potrebne dokumenti .
Primopredaja plovila.
Najmodavac se obvezuje predavati samo potpuno opremljeno plovilo i u besprijekornom stanju. Plovilo se predaje na ugovorenom mjestu i u ugovoreno vrijeme (uglavnom se plovilo preuzima subotom iza 17.00 h, a vraća subotom do 09.00 h).
Unajmitelj je obvezan pri preuzimanju provjeriti stanje plovila i opreme prema inventarnoj listi. Za eventualne nedostatke plovila ili njegove opreme, koji najmodavcu kod primopredaje plovila nisu bili poznati, kao i za nedostatke koji eventualno nastanu nakon primopredaje, najmodavac ne odgovara. Tankovi goriva i vode u pravilu kod predaje i vraćanja trebaju biti napunjeni.
Na upit može se ugovoriti promjenu vrjemena  i mjesta za povrat  jahte .

Sigurnosni  depozit(polog).

Kod predaja  broda potrebno je ostaviti polog  u skladu s cjenikom . Depozit  se plaća gotovinom, kreditnim karticama , čekovima ili uplatom na bankovni račun . U slučaju oštećenja ili gubitka dijelova broda ili opreme najmodavac osigurava nadoknadu štete od  depozita .Ako  brod nije oštećen i vrača se u dogovoreno vrijeme i mjesto- depozit se također vrača .

– Osiguranje.

Plovilo je osigurano . Ako za vrijeme vožnje dođe do havarije, potrebno je hitno kontaktirati voditelja baze. Plovilo je osigurano u Republici Hrvatskoj i može ploviti samo hrvatskim teritorijalnim vodama.